به گزارش راهبرد معاصر؛ در حدود یک سال از همه گیری ویروس کرونای جدید میگذرد و در این میان محققان و پزشکان بسیاری در تلاش بودند تا سوالات بی پاسخ مربوط به این بیماری، علائم و عوارض آن را پاسخ دهند. به گزارش سیناپرس، یکی از سوالاتی که در این زمینه همواره مطرح بوده، این است که چگونه ویروس کرونا بر زنان باردار و فرزندان متولد نشده آنها تأثیر میگذارد.
از آنجایی که سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری ضعیف میشود، از آنها خواسته شده که احتیاط لازم را داشته باشند تا بیمار نشود، اما در صورت ابتلای آنان به کووید۱۹ موارد زیادی ناشناخته مانده است.
در بررسیهای انجام شده توسط مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ایالات متحده امریکا (CDC) مشخص شده است که زنان باردار در صورت ابتلا به کرونا بیشتر در معرض خطر عوارض تنفسی قرار میگیرند. اما اطلاعات لازم در مورد کودکان متولد شده از مادران مبتلا به ویروس کرونا چندان زیاد نیست. آنچه مسلم است، نوزادان تازه متولد شده در معرض خطر ابتلا به کووید۱۹ مادران هستند.
طبق اطلاعات منتشر شده توسط شبکه تحقیقات زنان و زایمان سنگاپور، هیچ مدرکی از انتقال ویروس بین مادر و کودک وجود ندارد. نتایج یک پژوهش موازی انجام شده توسط محققان سنگاپوری نیز نشان میدهد، نوزادانی که از مادران مبتلا به کرونا متولد میشوند، آنتی بادی علیه ویروس کرونا دارند. البته این دادهها مشخص میکند که ممکن است میزان آنتی بادی موجود در بدن نوزادان متفاوت باشد.
قابل توجه است میزان آنتی بادی نوزادانی که مادرانشان نزدیک زمان زایمان به بیماری کرونا مبتلا شده اند، از نوزادانی که مادرانشان اوایل دوران بارداری به این بیماری ابتلا پیدا کردند، بیشتر است. با این حال، سطح ایمنی که شرایط ایجاد شده ممکن است ارائه دهد، هنوز ناشناخته است. برای مشاهده کاهش آنتی بادیها با رشد نوزادان، تحقیقات بیشتری لازم است. این موضوع در حالی است که ۷۲ درصد از زنان باردار که به کرونا مبتلا میشوند فاقد علامتهای این بیماری بوده و از ابتلای خود به ویروس بی خبر هستند.
از سوی دیگر طی یک تحقیق و بررسی پیشین که محققان از ماه مارس تا آگوست نسبت به ابتلا به کووید ۱۹ روی ۲۵۲ زن باردار انجام دادند، مشخص شد که ویروس فقط در سه درصد موارد به جنین منتقل میشود. از این میان ۹۵ درصد این افراد بدون علائم یا دارای علائم خفیف بوده اند و فقط شش درصد از این زنان به ذات الریه شدید یا وضعیت بحرانی کووید ۱۹ دچار شدند.
شرح کامل این پژوهشها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله بیماریهای عفونی نوظهور (Emerging Infectious Diseases) به چاپ رسیده و قابل دسترس است.
منبع: بهداشت نیوز